Helbredsundersøgelse

Hvad er en helbredsundersøgelse, og hvorfor er den vigtig?

En helbredsundersøgelse er en omfattende vurdering af din fysiske tilstand, som giver et klart billede af dit helbred. Undersøgelsen fokuserer på hjertets funktion og struktur, og den kan afsløre eventuelle hjertesygdomme eller risikofaktorer, som kan påvirke dit hjerte i fremtiden.

Men hvad indebærer en helbredsundersøgelse, også kaldet en udvidet hjerteundersøgelse?
Den omfatter en række tests og scanninger, der tilsammen giver en dybdegående forståelse af, hvordan dit hjerte fungerer. Det er særligt vigtigt med en helbredsundersøgelse, hvis du har mistanke om hjerteproblemer, da hjertet er kroppens vitale organ, der pumper blod og ilt rundt til alle kroppens celler. Uden et sundt hjerte kan vores krop ikke fungere optimalt.

Tidsbestilling

At tage skridtet til at prioritere dit hjerte er en vigtig beslutning, og vi er klar til at hjælpe dig med at opretholde eller forbedre din hjertesundhed.

Hvad indebærer vores helbredsundersøgelse?

Vores helbredsundersøgelser udgør en omfattende og specialiseret tilgang til vurdering af patientens hjertesundhed. Disse undersøgelser adskiller sig fra mere generelle helbredsundersøgelser ved at fokusere primært på hjertets tilstand og funktion.

Hjertet fungerer som kroppens primære motor, der pumper blod og ilt ud til alle celler, organer og væv. Uden et velfungerende hjerte svigter denne livsvigtige maskine, og vores krop kan ikke opretholde sin funktion.

Derfor er det afgørende at gennemgå en udvidet hjerteundersøgelse for at sikre, at dette vitale organ fungerer optimalt. Disse undersøgelser kan omfatte alt fra elektrokardiogrammer (EKG) og ekkokardiografi til stresstest, som alle tjener til at vurdere hjertets sundhedstilstand på forskellige niveauer. Ved at investere i vores hjertes helbred investerer vi i vores overordnede velbefindende og livskvalitet.

Din omfattende sundhedsudredning

Det store eftersyn er den samme kardiologiske udredning plus tanita-vægt undersøgelsen (beregning af vægt, fedtprocent, muskelmasse, biologisk alder etc) plus abdomen undersøgelsen.

Helbredsundersøgelsen omfatter grundig samtale med lægen om symptomer, livstil, arbejdspres, hvor lægen også spørger ind til eventuelle familiære dispositioner for hjertesygdomme.

  • Ultralydsscanning af hjertet (ekkokardiografi) med grundig forklaring af, hvad undersøgelsen viser.
  • Ultralydsscanning af halskar.
  • Lungefunktionsundersøgelse
  • EKG og stresstest af hjertet, hvor hjerterytmen undersøges mens man cykler. Det viser om hjertet pumper regelmæssigt eller med udsving.
  • Ultralydsskanning af abdomen og indre organer, såsom mave, lever, milt, blære, galde, bugspytkirtel og nyrer. Undersøgelsen udføres af Søren Hancke fra Dansk Ultralydscenter.
  • Tanita vægt undersøgelse som er måling af vægt, muskelmasse, fedtvæv, knoglemasse, og på den baggrund udregnes BMI og biologisk alder.

Relevante blodprøver alt efter patientens behov. Blodprøver tages af Mette Vieth ved Dansk Sundhedsteam.

Sådan foregår en helbredsundersøgelse

Når du beslutter dig for at få foretaget en helbredsundersøgelse hos os, vil du blive mødt af erfarne specialister, der vil guide dig gennem processen. Undersøgelsen starter typisk med en samtale om din medicinske historie og eventuelle symptomer. Herefter vil vi udføre de tests, vi finder passende til din situation og symptomer. Testene kan være en ultralydsscanning af hjertet (ekkokardiografi), ultralydsscanning af halskar, lungefunktionsundersøgelse, EKG og stresstest af hjertet, ultralydsskanning af abdomen og indre organer, tanita vægt undersøgelse og andre.

Ved at gennemgå en omfattende helbredsundersøgelse sikrer du, at dit hjerte og din krop er i den bedst mulige form.

Vi er meget glade for at have indgået et samarbejde med Dansk Sundheds- & vaccinationsteam, som både tager blodprøver, men som også udfører ultralyd af abdomen, som har til formål at undersøge alle indre organer for tegn på cancer. Til ultralydsscanninger af abdomen er det vigtigt at komme fastende.

Ultralydsscanning af hjertet

Når du kommer til os, og har mistanke om, at der er noget galt med dit hjerte, starter vi altid din undersøgelse med at foretage en ultralydsscanning af dit hjerte. Det gør vi, for at være sikre på, at dit hjerte kan klare en eventuel belastning.

En ultralydsscanning af dit hjerte, som er en helt smertefri undersøgelse, giver et klart billede af, hvordan dit hjerte ser ud, og om der er noget, vi skal være opmærksomme på i de efterfølgende undersøgelser. Finder vi ikke nogen udslag på scanningen, fortsætter vi helbredsundersøgelsen med en arbejds-EKG. Dette er en cykeltest, hvor du cykler og dermed belaster dit hjerte. Dette vil vise, om dit hjerte pumper regelmæssigt, og om de forskellige dele af hjertet arbejder sammen, som de skal.

Opdager vi et udslag på ultralydsscanningen, kan vi tage de rette forbehold under de følgende tests og undersøgelser, så testene ikke overbelaster eller stresser dit hjerte unødvendigt. Vi kan også henvise dig til en CT-scanning eller andre opfølgende, og eventuelt invasive, undersøgelser, som foretages i det offentlige, så du kan få vished om dit hjerte.

Vi sørger altid for at rådgive og vejlede dig grundigt om det efterfølgende forløb, skulle vi finde nogen udslag på scanningen eller i de efterfølgende undersøgelser, så du kan føle dig helt tryg og vide, at du er i gode hænder.

Helbredsundersøgelser til virksomheder

Ønsker din virksomhed et større fokus på medarbejdernes sundhed, tilbyder vi hos Hjertedoktoren at lave helbredsundersøgelser i virksomheder. Da helbredsundersøgelsen foretages på raske mennesker, er servicen momspligtig, og det er derfor muligt for virksomheden at lade undersøgelsen indgå i momsregnskabet.

Alt efter størrelsen på virksomheden, tilbyder vi at komme ud med vores scanner og udstyr, hvorfra vi kan foretage helbredsundersøgelser på alle virksomhedens medarbejdere. Vi har tidligere haft stor succes og positive tilbagemeldinger på projektet, og det har vist sig, at for hver 100 medarbejdere, vi undersøger, finder vi 1-3 personer, der har en behandlingskrævende hjertesygdom, og herudover en del med forhøjet kolesterol, forhøjet blodtryk eller andre problemstillinger, der hurtigt kan rettes op på med den rette behandling. Ved mere alvorlig hjertesygdom kan Jørn henvise videre til behandling på hospitalet/privathospital.

Ønsker du at give dine medarbejdere mulighed for en helbredsundersøgelse, har du spørgsmål til moms eller ønsker du at booke os til en helbredsundersøgelse til din virksomhed, kan du kontakte os i dag på telefon (+45) 71 14 14 71 eller på mail: [email protected].

Vælg Hjertedoktoren for en tidlig opdagelse af helbredsproblemer

At opdage helbredsproblemer i tide kan være nøglen til et langt og sundt liv. Desværre giver alvorlig sygdom ofte først symptomer i de sene stadier, hvilket gør tidlig opdagelse endnu vigtigere. Hos Hjertedoktoren tilbyder vi derfor helbredsundersøgelser med et særligt fokus på hjertet. Vi giver os god tid til dig som patient, både angående en grundig undersøgelse og personlig rådgivning, alt sammen for at sikre, at du modtager den bedst mulige behandling og rådgivning til en sundere livsstil.

Vi tager dig i hånden og hjælper dig videre til andre specialister eller til det offentlige, hvis vi vurderer, der er brug for det, og vi sikrer, at du aldrig vil føle dig efterladt. Vi er altid tilgængelige, og vi bestræber os på at returnere opkald hurtigt, så du aldrig føler dig overset eller glemt. På vores hjemmeside kan du læse mere om de undersøgelser, vi tilbyder og vores priser, så du nemt kan tage det første skridt mod et sundere hjerte.

At komme hurtigt i gang med behandling kan gøre en kæmpe forskel for udfaldet, og mange sygdomme kan helbredes, hvis de opdages tidligt. Hvis du har mistanke om, at du kan have hjerteproblemer, eller hvis du er familiært disponeret for en hjertesygdom, er det vigtigt at tage fat i en specialist, og hos Hjertedoktoren kan vi tilbyde den nødvendige ekspertise og støtte gennem processen, så du føler dig tryg og i gode hænder. Uanset hvor du bor i Danmark, er du velkommen til at kontakte os for at få bedste helbreds- og hjerteundersøgelse.

Bestil tid

Ring op