EKG – Elektrokardiogram

EKG kaldes også hjertekardiogram

Hvad er et EKG?

Et elektrokardiogram, ofte forkortet til EKG, er en medicinsk test, der registrerer hjertets elektriske aktivitet, og er den mest almindelige metode til at undersøge, om hjertet er raskt og fungerer som det skal.
Hjertet producerer små elektriske impulser, som får hjertemuskulaturen til at trække sig sammen og pumpe blod. EKG’en optager disse impulser og præsenterer dem som bølger på et papir eller en skærm. Denne optagelse giver lægerne et “billede” af, hvordan dit hjerte fungerer.

Elektrokardiogram (EKG), også kaldet hjertekardiogram

Hvad hjælper et EKG med, og hvordan foregår det?

Elektrokardiogram er en vigtig del af hjertediagnostikken. Det kan vise tegn på hjertesygdomme, som hjertearytmier, hjerteinfarkt eller forstørrelse af en del af hjertet. EKG kan også bruges til at tjekke, hvordan medicin eller medicinske apparater som en pacemaker påvirker hjertet.

Undersøgelsen foregår ved, at der placeres små elektroder på bryst, arme og ben. Disse elektroder er forbundet til en EKG-maskine, som optager hjertets elektriske aktivitet. Det er en 100% smertefri procedure, og patienten vil ligge/ligge stille, mens optagelsen foregår.

Man får ofte taget et EKG, hvis man oplever brystsmerter, åndenød, svimmelhed, besvimelse eller andre symptomer på hjerteproblemer. Det kan også være en rutinemæssig del af en sundhedskontrol, især hvis man har risikofaktorer for hjertesygdom.

Praktiske informationer

Undersøgelsen tager typisk kun 5-10 minutter. Det er en hurtig og enkel procedure, der giver værdifuld information om hjertets sundhed. Efter undersøgelsen kan man straks vende tilbage til sine normale aktiviteter. Der er ingen kendte bivirkninger eller komplikationer forbundet med at få taget et EKG, så der er intet, man skal være særligt opmærksom på bagefter.
Det er værd at vide, at EKG leverer et øjebliksbillede, og hjertet kan derfor opføre sig ordentligt under målingen, og man har derfor ingen dokumentation og uregelmæssig hjerterytme.

Hos HjerteDoktoren har vi kort ventetid, så du hurtigt kan få vished, hvis du oplever hjerteproblemer, åndenød eller andre komplikationer. Vores klinik er beliggende i Charlottenlund, men vi tager imod patienter fra hele landet, så uanset hvor i Danmark du kommer fra, er du velkommen til at kontakte os for en helbredsundersøgelse eller et elektrokardiogram.
Kontakt os på telefon (+45) 71 14 14 71 eller på mail: [email protected] og bestil en tid eller hør mere om vores klinik.

Bestil tid

Ring op